Моделът C27 на Oryx е съвсем нов – той се появи през август 2018 г., струва само 899.00 лв., предлага се в два страхотни цвята и е в състояние да промени общите представи за достъпен маунтин байк!

Oryx C27
Мислите, че велосипедите от начален клас задължително са със старомодна рамка и компоненти от никому неизвестни китайски производители? Погледнете внимателно Oryx C27 29“ и помислете отново! 
Макар че цената му не е четирицифрено число, леката рамка от алуминиева сплав е с конусовидна челна тръба, вътрешно окабеляване и Post Mount закрепване на задната спирачка в рамките на задния триъгълник, което означава, че лесно можете да я надградите с по-хубави компоненти, когато прецените, че  е дошло времето за това. Хидроформованите тръби с променливо сечение и дебелина на стените, свързани със солидни, нешлифовани заварки, гарантират коравина и здравина на конструкцията и допринасят за това велосипедът да изглежда като такъв с двойно по-висока цена. 
Най-важното, за да бъде една рамка модерна обаче, е геометрията, и в това отношение Oryx C27 е напълно в крак с тенденциите при по-скъпите 29-цолови ХС велосипеди – просторна предна част с достатъчно ниско разположение на горната тръба, компактен заден триъгълник, смекчен челен ъгъл, умерена дължина на лапата. Тези характеристики са добре дошли както за начинаещи колоездачи, които ще се чувстват по-уверени надолу и достатъчно маневрени, така и за хора с повече опит (може би същите начинаещи, но след една година здраво каране!), които да могат да се възползват подобаващо от стабилността и добрия баланс в геометрията на байка. 
При много други достъпни велосипеди по-качествената рамка е за сметка на по-неугледни компоненти, но при C27 случаят не е такъв. Макар че вилката е SR Suntour от начален клас - XCR32 LO IT MG/AL със заключване и 100 мм ход, а скоростната система с 27 предавки е с компоненти от по-достъпните групи на Shimano (Acera и Altus),  все пак става дума за продукти, които са предназначени за планинско колоездене, и това има значение при каране.  В допълнение получавате цял куп маркови части от реномирани производители като хидравлични спирачки Shimano, кормило, лапа и кол за седалка Kore, седалка, капли и гуми WTB, с които да сте готови за всяка пътека в гората. 

 

 

Автор: Любомир Ботушаров