Гамата велосипеди Cross 2021 все още е в процес на реализация, но едно е ясно - новите модели впечатляват с набор от цветове и компоненти. Както знаете, kadenas.bg е мястото, където ще намерите подробна информация за всеки един от новите модели, които съвсем скоро ще станат част от продуктовата ни гама. Новата серия предлага на вашето внимание частично или изцяло ревизирани модели велосипеди, които отговарят на актуалните тенденции. Предлагането на висококачествени модели велосипеди в широк ценови диапазон е и ще продължава да бъде основен приоритет на магазина на KADENAS. 

Базови модели в групата MTB идват с технически подобрения и впечатляваща графика 

Нови компоненти при велосипедите Cross през 2021

Новата година съвсем разбираемо идва и с нови компоненти при марката Cross. По този начин успешно привлича вниманието към себе си и успява да предостави на професионалните, а и на любителите колоездачи, изживяването, което търсят.

Ето кои са новите компоненти, които правят впечатление.

По-добри спирачки на серията Cross през 2021

Базовият модел GRX7 в категорията Мъжки велосипеди остава сред предложенията на серията на Cross 2021 с двата си размера - 27,5” и 29”. Моделът идва с няколко технически подобрения включително и вече отстранения проблем в задната главина и впечатляваща ревизирана графика.

Два ще са ценовите фрагменти, в които ще се предлага Cross GRX7 HDB и Cross GRX7 МDB - основните различия между тях ще са във вида спирачки, с които ще е оборудван байкът. Наред с познатите ни класически v-brake спирачки и този с компоненти от високо ниво -  хидравлични дискови спирачки, добавяме и един среден клас, оборудван с механични дискови спирачки. Цените между моделите ще са близки, като цената ще се повишава с 10% за всяко по-високо ниво на монтаж.  

Повече скорости при велосипедите Крос през 2021

Cross GRX 8 се завръща през 2021 година с популярните си размери от 27,5” и 29”. В изданието си за 2021 г. моделът е оборудван с 24 скорости и хидравлични дискови спирачки. Практичността и добрата цена изградиха добро реноме на този модел, затова сме сигурни, че в този си обновен вид той отново ще се радва на засилен интерес. Не по-малко атрактивен по отношение на графика и брой скорости е и Cross GRX 9, който идва с познатите ни 27 скорости и хидравлични дискови спирачки и забележете - вилка на RockSnox с настройка на твърдостта и заключване. Размерите са си същите - 27,5” и 29”, а дизайнът е повече от впечатляващ.

По-добро оборудване на моделите Крос 2021

Серията FUSION идва с три нови версии през 2021, които предлагат различни нива на оборудване. FUSION 9 залага на класическата трансмисия 3х9 предавки, разбира се, с хидравлични дискови спирачки и два класически размера - 27,5” и 29”. Новите цветове на леката алуминиева рамка привличат вниманието от пръв поглед. FUSION 10 пък ще предложи по-високо ниво на компонентите и трансмисия с 2х9 предавки, размерите ще са отново в две версии - 27,5“ и 29“. С най-високо ниво на оборудване се отличава моделът FUSION PRO - с трансмисия 1х12 предавки, но наличен само в един размер от 29“. 

При дамските велосипеди също не липсват новости.

Дамския планински велосипед CAUSA с своите три нива на оборудване ще предложи търсения от дамите комфорт по време на колоездене. През 2021 година CAUSA се предлага в нов колоритен дизайн и графично оформление. Специално проектираната алуминиева рамка, с права челна тръба подчертава дамския дизайн. Реновирани са и някои от основните му компоненти, по които се отличават версиите SL1 / SL3 / SL5. По-високият клас оборудване гарантира надеждност при техничен планински терен. Класически дамски ХС твърдаци, предназначени за нормална употреба в средно пресечен и равен терен.

Нови цветове при велосипедите Cross през 2021

Цветовете може съвсем да не са важни колкото по-горе изброените компоненти, но понякога са от съществено значение, когато чисто визуално преценяваме между предложените ни варианти.

Тази година носи богато разнообразие в това отношение.

Най-впечатляващите комбинации между цветове са:

  • Преливане между жълто и черно
  • Съчетание между розово и сиво
  • Комбиниране на синьо с бяло или оранжево

При градските велосипеди Крос се отличават тези с едноцветна краска, като червеното остава най-харесваното от дамите, а зеленото - от господата.