Денят на Свети Валентин наближава и често тогава започваме да се замисляме за отношенията си с нашата половинка. Суетата около търсенето и купуването на атрактивни подаръци се обезсмисля, ако любимият ви човек не получава нужното внимание. В унисон с любовната атмосфера около този специален ден, подбрахме 3 съвета как да прекарвате повече време с половинката си. Следващите 3 предложения за общи занимания с любимите ви не се отнасят само за дните около Свети Валентин, добре би било да се стремите към повече общи моменти, от които могат да бъдат родени само добри спомени.

Отидете на почивка

Всеки един уикенд би бил подходящ повод да се отдадем на кратка почивка. Въпреки че времето ни е ограничено, страната ни предлага достатъчно красиви и уютни местенца, които могат да осигурят търсените споделени моменти. По време на престоя, било то в планината, в малко градче или село, важно е да бъдем сами и да забравим за работата и напрегнатото ежедневие, дори и това да е за краткото време от 2-3 дни. Ако пък случайно времето ни се стори твърде малко, нищо не пречи да звъннем в офиса, за да помолим за леко удължаване на отпуската, нали?

Спортувайте заедно

Ако сте от хората, които обичат динамиката, но, разбира се, не тази в работата, то общите спортни занимания са идеален начин да прекарате полезно време с половинката си. Независимо дали ще се отдадете на бягане в парка, каране на ски, или сноуборд, градско каране на велосипед, а защо не и по-дълги планински велопреходи? Без значение на какъв спорт ще заложите, ефектът от споделеното спортуване може да ви донесе само ползи - и прекарвате повече време заедно, и се грижите за здравето си.

Сгответе заедно

След добрата тренировка е необходима и добра почивка, вкусната храната обаче също е неотменна част от това трио. Да приготвите уютна вечеря у дома за Свети Валентин е страхотна идея, но защо само тогава? Приготвянето на ястия по нови рецепти е занимание, на което с удоволствие можете да се отдадете с любимия си човек, а чашата червено или бяло вино, или пък друг алкохол, е само едно фино допълнение към красотата на вашата споделена вечер.


Разбира се, не се ограничавайте само с тези 3 наши предложения, има толкова много неща за правене. Споделяйте вечерите след работа с половинката си, по този начин със сигурност ще откриете много приятни общи неща, които да реализирате. Самият факт, че взаимната ви компания се е отдала на разговори отвъд ежедневната рутина, има отличен антистрес ефект.