Иновативната идея, основана на страстта към зелената култура и технология, обединява двама специалисти в напълно различни области. Eljoy Bikes е българска компания за производство на е-велосипеди, основана във Варна от Галин Бонев - финансист и Галин Атанасов - лекар, специалист по микробиология и психология. Амбицията да създадат едни от най-добрите електрически велосипеди в света стартира в гараж, за да извърви пътя до най-голямото международно специализирано изложение за велосипеди Eurobike в Германия. Там иновативният Galex e-bike печели вниманието на експерти от велоиндустрията, като предизвиква и интереса на големи световни медии.

Galex: дървен електрически велосипед от ново поколение

Сърцевина от ясен и обвивка от дърво пурпурно сърце осигуряват здравината и неподражаемия стил на първия по рода си дървен електрически велосипед. Иновативната технология, продиктувана главно от естетическия усет, предлага вградената в дървената рамка батерия и мотор. Galex е израз на перфектния баланс в използването на съвременна технология и изчистен съвършен дизайн. Велосипедът разполага със сензори за регулиране скоростта според упражнявания натиск върху педалите, осъществява Bluetooth връзка, GPS и интернет свързаност, заедно с набор от функционалности, посредством специално разработено мобилно приложение Smile. Наред с качествения набор от компоненти и труд, ценовият диапазон от 6 до 9 хил. лв. е напълно оправдан.

С електрическите велосипеди Eljoy градът става по-достъпен от всякога

City и Tempo са двата модела градски електрически велосипеди на Eljoy, с които лесно и бързо стигате от точка А до точка Б. Тук трафикът е без значение, а големината на града: още по-малко. Специално разработените за градско каране е-велосипеди Eljoy са леки и мощни, за  да ви преведат бързо из града. С тях ще забравите за големите задръствания, паркинги и други проблеми, с които се сблъскват ежедневно шофьорите в града. Ергономичният дизайн, с който се отличават градските модели Eljoy, предоставят търсената гъвкавост, за да се придвижвате напълно безопасно дори и в парковете на града. Батерията се вади лесно, за да може да се зарежда навсякъде, където е необходимо. Електрическите велосипеди Eljoy правят града по-достъпен от всякога.

Eljoy Revolution MTB - компактен и функционален е-велосипед за покоряване на планината 

Планинските склонове могат да бъдат завладени още по-лесно. Със скорост от 25 км/ч и капацитет на батерията, който осигурява пробег до 142 км с едно зареждане, планинският е-велосипед Eljoy MTB е отличен за разходки сред природата и в по-екстремни терени, при това без много физически усилия. Иновативният планински е-велосипед разполага с 10 скорости и с максимална мощност на мотора от 500 W, които в комбинация с високия клас гуми, превръщат велопреходите в удоволствие. 

Комплексният набор от функционалности, високото качество на компонентите и уникалната идентичност на всеки от моделите велосипеди Eljoy утвърждават компанията като най-добрата у нас в e-bike индустрията.