Моделите ни в серията на Cross за деца Speedster са с изцяло обновен дизайн, като запазват характерния си общ триъгълен контур на леката алуминиева рамка. МТB спортната визия и съответстващият ѝ набор от компоненти не са случайни, тъй като децата са изключително активни и моделите следва да отговарят в най-пълна степен на очакванията им.

И петте ни модела Speedster идват с твърди алуминиеви рамки и ниска горна част, която осигурява възможност за ниско първоначално положение на седалката. Предимство, което позволява последващото регулиране височината на седалката и кормилото в процеса на израстване на детето. Всички тръби са с кръгло сечение и максимално редуциран диаметър, а горните лежат в една линия, странично обхващайки сваления максимално край на тръбата за седалката. Моделите се предлагат в три версии: за момчета (Boy), за момичета (Girl) и унисекс тип модел. Велосипедите са с напълно еднаква спецификация, като разликите са само в цветовете. Моделите за момичета впечатляват със спортно-атрактивната си визия, а тези за момчета залагат на по-приглушени тонове, изпълнени с флорални мотиви. Седалките са в черно или бяло, допълнени с трети цвят (за пластмасовите предпазители), който да се хармонизира отлично с конкретния основен цвят на съответния модел. Освен стилни, седалките са достатъчно здрави и комфортни. За оборудването на моделите Cross Speedster са подбрани оптималният клас компоненти, предвид техните размери, които гарантират на ползвателите си безпроблемно каране в условия на интензивно натоварване.

Обновените модели велосипеди от серията Speedster, които ще откриете в магазина на kadenas.bg, са с три колесни размера - 20”, 24” и 26”, единият от тях е унисекс тип модел - Cross Speedster 26” 2022, два с 20” размер на колелата за момче и момиче - Cross Speedster Boy 20” 2022, Cross Speedster Girl 20” 2022 и два 24-колесни модела - Cross Speedster Boy 24” 2022, Cross Speedster Girl 24” 2022.

За удобството при манипулация и управление на велосипедите спомагат въртящият се тип превключватели за скоростите, заедно с удобните ръкохватки за сигурен захват. Спирачните лостчета предлагат възможност за регулировка според големината на дланите на колоездача. Спирачките са тип v-brake и функционират върху подходящия за тях двойностенен профил шини, със струговани за целта бордове. Гумите са отличават с подходящ балон и грайфер, през който минават 2 бели ивици, визуално олекотяващи ги и хармониращи си с основния цвят на седалката и рамката. В подкрепа на по-ефирната естетика, на дамските версии са монтирани бели брони на жилата, управляващи спирачките и скоростите. Всички велосипеди, наред с необходимите функционални компоненти, имат и степенки. Предната вилка е черна с оптимален ход и достатъчно меки пружини, съобразно осредненото тегло на конкретните възрастови групи.

Разгледайте и други детски велосипеди