Американският производител на каски Smith иска да представи предимствата на модела Forefront който е във високия ценова класа, като ги предлагата и в по-евтина версия каска Rover. Smith вече предлага висококачествена защита за главата, използвайки привличаща окото цилиндрична Koroyd Aerocore технология. Тя изглежда като голямо количество сламки залепени една към друга, които се сгъват при удар и абсорбират енергията.

Технологията също спомага за лесното отделяне на влага и топлина, а в комбинация с това е изключително удобна и безопасна.

Smith предлага тези привилегии и в по-нисък ценови клас, затова сега представя по-евтин вариант велокаска Rover, която е с по-традиционна форма. Значително намаля използваният материал Aerocore, насочен е само в ключовите области, около слепоочието. Общият обем също е различен - по-ясно изразените вентилационни канали, задвижват добре въздуха над главата, но корпуса е допълнително издаден напред, най-вече около челото.

Срещу допълнително заплащане, Rover се предлага и в MIPS версия, която намаля ротационните сили около скалпа при удар. Smith предлага персонално да се оформи пластмасова обшивка, която подпомага допълнително вентилацията, което е чудесен детайл.

Каските Rover са с добро охлаждане и хубав дизайн а и лесно се затягат и коригират дори с ръкавици. Основен недостатък е фиксираният визьор- накланящата се двупосочна система при Forefront и това че не е издължена, я прави предпочитан модел каска. Обемистата част на EPS на челото на главата е също много видима и се забелязва от далеч.

Дизайнът на Rover е предназначен за ниския ценови клас, но с малкия си Aerocore корпус, всъщност няма много общо с модела Smith и е факт, че Rover видимо е по-евтиният модел.