За запалените байкъри няма значение дали навън е лято, или зима, за да се впуснат в поредното велоприключение. Нито времето, нито теренът биха могли да бъдат  фактор, когато водещ приоритет при избора на велосипед е най-доброто качество. Поради тази причина в следващите редове ще обърнем внимание на една от доказалите се марки на пазара - велосипедите ShookBlaze, и по-специално на технологията, отговорна за качеството на тези модели.

FLS система за максимална ефективност по време на каране 

Една от водещите характеристики, на които залага производителят, е гъвкавостта (flexibility frame) на велосипеда. Задният амортисьор се конструира в четиризвенен механизъм, а благодарение на използването на висококачествени индустриални лагери, ShockBlaze велосипедите постигат максимална ефективност по време на каране. Независимо дали карате по тежък планински терен, или или в градска среда, FLS System минимизира загубите от движението и прави велосипеда изключително удобен, както при тежки изкачвания, така и при спускания.


DMD System - скоростна система от ново поколение 

Direct mount derailleur или механизмът на монтиране на предния дерайльор, прилаган в скоростния механизъм на велосипедите ShockBlaze, е от ключово значение за прецизността и издръжливостта на цялата скоростна система. Тези, които се занимават с колоездене професионално, а и тези, за които е просто хоби, са наясно, че лесното превключване на скоростта има важно значение за ефективността по време на каране. Direct mount технологията осигурява търсената лекота и ефективност на скоростния механизъм, за да се насладите на удоволствието от карането.


Модерен дизайн и защита с CI System

Cable Inside System е третата важна характеристика, съпътстваща производството на велосипедите ShockBlaze. Когато кабелите на жилата са ефектно скрити в рамката на колелото, налице е модерният дизайн, с който се отличават марката велосипеди. Cable Inside System технологията се отличава и с нивото на защита, което осигурява за скоростната система. Максимална ефективност срещу външни атмосферни влияния, защита от повреди и не на последно място - лекотата и модерният дизайн на велосипеда, затвърждават позициите на ShockBlaze във велоиндустрията.


Независима оценка на качеството

За проверка на качеството на велосипедите, произведени по технологията ShockBlaze, се грижат в тестовите центрове за качество. Освен процедури, свързани с проверка на европейските стандарти за качество, в центровете се извършват и множество експериментални процедури, с цел да се установи ефективността на предимства като безопасност, издръжливост и надеждност по отношение на велосипедите. Оценката на качеството се прави извън производствения процес, като по този начин може да се гарантира независима качествена оценка по отношение на колелетата, произведени по модерната технология ShockBlaze.

Впуснете се във вълнуващо приключение, независимо от сезона

ShockBlaze, освен че е технология с доказано качество, може да ви осигури и удоволствието от карането на велосипеда, независимо от условията навън. С избора на колело от този ранг не е необходимо да прибирате колелото си с идването на зимните месеци, а напротив - можете да се подготвите за незабравимо велоприключение в планината или в града. Нужно е да изберете велосипед с подходящия размер гуми, които да осигуряват добро сцепление по време на път. Придържайки се към правилото за поддържане на по-ниско налягане в гумите, наред с подбора на подходяща екипировка, ShockBlaze велосипедите ви позволяват да се впуснете поредното вълнуващо приключение, независимо от времето навън.