Thule 970 Xpress е проектиран така, че да може да се монтира на теглича на всеки автомобил. От Thule дори твърдят, че Xpress 970 е единственият на пазара, одобрен по ISO, багажник за велосипед, който се закрепва за теглич. 

 

Капацитет

Thule Xpress 970 може да носи 2 велосипеда, без значение от размера на рамката при това без значение дали са планински велосипеди или детски, и да се прикрепя към теглича на вашата кола. Добре е да се има предвид, че товарният му капацитет е 30 килограма и не е желателно да надвишавате това тегло.

Тази система за превоз на велосипеди пристига предварително сглобена и има един от най-лесните, бързи и сигурни начини на прикрепване към теглич. Велосипедите се поставят върху меки гумени поставки, което ги предпазва от надраскване. Когато не се използва, Xpress може да се сгъне и да се хъранява в багажника, като със сигурнос можем да кажем, че ще отнеме изключително малко място.

 

Монтаж

Системата работи на елементарните физични закони като ножичното действие, което при затваряне върху топката на теглича, захваща багажника за планински и градски велосипеди изключително стабилно и сигурно. Редица потребителски мнения споделят колко лесно е да се монтира и демонтира THULE Xpress 970. Не са необходими ремъци, за да закрепите багажника към колата. 

Когато не се използва, той се сгъва до удивителните размер 57.4 х 52.8 х 26 см.

Хората, които го ползват, споделят още, че това е един от най-лесните за монтаж багажници, което го прави идеален за ежедневна употреба. След като пристигнете на вашето любимо място за колоездене, той лесно може да бъде свален, сгънат и пробран в багажника на автомобила.

Веднъж монтирани, велосипедите се закрепват на държачите от здрав каучук. Ползва се и в допълнение със закрепващ ремък, който да бъде усукан между велосипедите и багажника, за да се избегнат всички клатушкания на велосипедите. В комплекта, багажникът идва с един ремък за подсигуряване на велосипеди. Някои от потребителите смятат, че този ремък трябва да е по-дълъг, за да може да обхване по-добре и двата велосипеда. Xpress 970 е много стабилен, дори и с два велосипеда. След като се монтира, багажникът има много проста система, чрез която може да бъде заключен с обикновен катинар.

 

Изработка и дизайн

Изработени от здрава стомана, в комбинация с уникалните за THULE гумени държачи, той тежи едва 4,3 килограма. Стоманата има голяма здравина и до този момент никой не е споделил да има проблеми с ползването на този багажник. Това е стабилна и надеждна система за превоз не на един, а на цели два велосипеда. THULE Xpress 970 има изчистен дизайн, който изглежда добре, когато багажника е монтиран.

 

Слаби страни

Един от недостатъците му е, че двете рамена не могат да се регулират. Така че, ако имате велосипеди с ниско разположена напречена тръба, каквито например са дамските велосипеди,то тогава ще е необходимо да си закупите адаптер Thule 982. 

 

Друг недостатък е заключването на велосипедите към багажника. Ще трябва да си осигурите велоключака, с която да заключите велосипеда за вашият Xpress 970. Въпреки това, съотношението между качество и цена на този багажник за велосипеди е повече от отлично, а и сме сигурни, че ако сте велосипедист, то вече имате ключалка за велосипеди. Но ако тепърва навлизате в този спорт и не разполагате с пълно оборудване, ние можем да ви предложим всичко необходимо на едно място.

 

5 години гаранция

Изключително важно е да отбележим, че за сумата от 149 лева вие получавате и 5-годишна гаранция от THULE. Ако не разполагате с теглич на автомобила си, посетете най-близкия до Вас сервиз.

 

 

Ще се радваме да ни споделите в коментар как транспортирате вашите любимци.