През топлите летни дни, много хора предпочитат да ползват алтернативни начини за придвижване. Пътуването с автомобил ни създава допълнителни разходи за гориво и платени паркинги. От друга страна, ползването на градски транспорт е добра идея, но не винаги превозните средства имат климатици, а и ако пътувате в час пик, няма как да не се сблъскате с претъпкан автобус, трамвай или метро. Това са само част от причините все повече хора да предпочитат придвижването с велосипед до работа.

Карането на колело в градска среда предразполага и да изберете велосипед именно за тази цел. За щастие, пазарът предлага голямо разнообразие от велосипеди за всякакви терени. А ако сте любители да карането на колело в планината, няма как да не обърнете внимание на спецификите на планинските велосипеди.

Ако и вие предпочитате да се придвижвате с велосипед, без значение дали ще е в града или в планината, днес ще ви представим нашата класация ТОП 3 на най-предпочитаните велосипеди за летния сезон.

  1. Планински велосипед CROSS GRX 7 27.5" DB 2019

Новият модел на добре познатия производител на велосипеди CROSS, бързо се превърна в един от най-предпочитаните велосиди за лятото на 2019-та. Той е базиран върху стандартна рамка, но със свежи цветове, подходящи за топлите дни. Предлага се в два различни размера – 27.5“ и 29“. Изключително подходящ е за каране в планински условия, но много хора го ползват и в градска среда, особено при преминаване по неравни повърхности, като павирани улици или така наречените „черни пътища“. Разполага с 21 скорости и основни компоненти от сериите на SHIMANO (заден дерайльор Tourney), чиито продукти са използвани и за хидравличните дискови спирачки. Това е велосипед, който изключително добре отговаря на съотношението качество – цена, при това с изключително здрава рамка.

  1. Планински велосипед CROSS GRX 9 27.5" 2019

Това е чудесен, високоманеврен планински велосипед, който спечели сърцата на любителите на карането на колело само за няколко месеца. Отново от марката CROSS, GRX 9 27.5" 2019 пристига с алуминиева рамка, регулируема вилка и висококачествените компоненти с марка Shimano. Моделът надгражда добре познатия през годините GRX, като този път вилката предлага регулиране на твърдостта. Колелото е подходящо за каране в средно пресечени и равни терени. Рамката е запазила солидната конструкция на своя предшественик, но е модернизирана с най-съществено в задния триъгълник, който включва вътрешно в контура си конзола за post mount тип спирачен апарат. Основата на цвета е черен мат, върху който са поставени светли и свежи цветове, съответстващи на духа на хората, които го избират за себе си.

  1. Планински велосипед LEADER STL 29"

На трето място в нашата класация се нарежда велосипедът LEADER STL 29", за който суперлативите започнаха да валят още от началото на годината. Страхотен планински велосипед с вилка ZOOM, и компонентни от добре познатите ни Shimano. Той разполага с предни и задни механични дискови спирачки и е произведен в България. Много хора твърдят, че за качеството, което предлага този велосипед, цената е по-ниска от очакваната, а вълнението, което ще ви донесе, докато го карате, е незаменимо. Кормилото и лапата също са от ZOOM, а целият велосипед е изключително лек – едва 15 кг. Свежият дизайн с черна основа, върху която са поставени бели и сини цветове, директно ни препраща към летните морски вълнения. А защо и да не отидете на море с велосипед? Сигурни сме, че ще бъде забавно!

Това са ТОП 3 на най-предпочитаните велосипеди за летния сезон през 2019-та година. А вие имате ли си лична класация? Бихте ли добавили нещо към нашата? Ще се радваме да ни споделите вашето мнение в коментар под публикацията!


Виж още от най-продаваните велосипеди:

Класация за 2017

Класация за 2018

Класация за 2022

Клазация за 2023