Вижте кои са най-предпочитаните градски и планински велосипеди за изминалия сезон

 

Лятото вече си отива, а с изпращането на последните дни от горещия сезон, наближава време да кажем „ЧАО“ на официалния вело сезон 2018. След първите 8 месеца на 2018-та година, можем съвсем спокойно и уверено да си направим изводи за най-предпочитаните и купувани велосипеди през тази година.

Няма как да не споменем, че един от най-важните фактори, които определят решенията на потребителите и тази година, е съотношението между качество и цена. Това е напълно разбираемо, защото всеки от нас иска да получи възможно най-високо качество спрямо бюджета, който е определен за велосипед, нали така!? В тазгодишната класация, освен че ще видите нови модели, които бързо спечелиха сърцата на велосипедистите, има и добри стари познайници, които не пускат челните позиции и вече две години са в ТОП 5 на най-продаваните велосипеди за сезона.

И без повече словоизлияния, ето кои са „отличените“ от любителите и професионалисти велосипедисти колелета за 2018-та година:

  1. CROSS TRACTION SL5

И тази година, на най-високата позиция на „почетната стълбичка“ на велосипедите се качва добре познатият ни модел CROSS TRACTION SL5. Имайки предвид съотношението между изключително високото качество на материалите, от които е изработен велосипеда, няма как да не продължи да бъде един от най-предпочитаните модели, в които всеки любител би се влюбил от пръв поглед. Cross Traction SL5 е наследник на друг добре познат модел GRX 927 /GRX 9 и това може да бъде лесно забелязано. Предшественикът му не само наложи, но и утвърди рамката на велосипедите, която се предава от модел на модел. Един наистина отличен велосипед от среден клас, не само заради добрата цена, но и удобствата, които има. Cross Traction SL5 разполага с общо 27 скорости на движение, предна вилка с възможност за заключване и възможност за регулиране на твърдостта. Няма как да го пропуснете!

  1. CROSS VIPER HDB

Едно стъпало по-надолу  в почетната стълбичка се нарежда друг познат модел, а именно CROSS VIPER HDB. Любимият Вайпър претърпя значително обновяване през изминалия сезон, но за щастие на всички почитатели на модела, той успя да запази отличната си цена и остана достъпен за всеки. Няма как да се учудим, че това е един от най-предпочитаните модели, защото той съчетава в себе си няколко велосипеда в един. Освен, че може да се кара в градска среда и да се придвижвате с него до работа или просто да покарате за удоволствие, е чудесен избор за „добър приятел“, с който да прекосите по-леко планински маршрути.

Велосипедът има алуминиева рамка, която е лека и го превръща в пръв приятел на мъже и жени. Освен това е с модерен цвят, а именно черен мат. Моделът предлага цели 21 скорости на каране, а обтегачът и дерайльорът са на добре познатата марка Shimano и по-точно – от серията Tourney TY300. Спирачките са хидравлични дискови, отново на Shimano, с два дотора по 160мм. Вилката е SUNTOUR SF14-M3030 с 100 мм. ход на пружината. Ако търсите добър велосипед, но сте с ограничен бюджет – определено не бива да пропускате CROSS VIPER HDB.

  1. CROSS GRX

Бронзовият медал в тазгодишната класация за най-продавани велосипеди се връчва отново на CROSS, но този път за модела GRX. Този модел е наричан още „планинска надежда“ и е истинска изненада за нас, защото при неговата поява, българският пазар не бе предвиден, но ето че го има и при нас! CROSS GRX направи своя дебют миналата година и само за няколко месеца успя да достигне челните позиции и се нареди сред най-предпочитаните велосипеди.

Този модел е с една от най-коравите рамки, с типична XC геометрия и овални алуминиеви тръби. Скоростите са на Shimano, като се предпочетени тези от серията Tourney и Altus, които предлагат отличните 24 предавки. Вилката е SUNTOUR SF16, с пружинен демпфер с хот от 100мм. и въсможност за регулиране на твърдостта. Хидравличните спирачки осигуряват перфектно спиране, както по планински пътеки, така и по гладките асфалтови пътища. Удивителен баланс от добри компоненти, позволяващи да го наречем планинският велосипед на гарантирано най-добрата цена!

  1. CROSS TRACTION SL3

Макар извън почетната стълбичка, но на уважителната 4-та позиция, се нарежда CROSS TRACTION SL3. Моделът е изработен изцяло от алуминий, с кръгли тръби и олекотени планки на задната ос. Отлично съобразени с ценовия си клас, скоростите с които разполагат велосипедистите, избрали този модел, са общо 27. Венецът и обтегачът са на Acera, а  дерайльор идва директно от серията Altus. Спирачките са хидравлични дискови, с удобни лостчета за два пръста, за още по-лесно управление. Вилката е SUNTOUR SF16, с пружина и възможност за регулиране на твърдостта в зависимост от вашите предпочитания.

Цветът, в който се предлага велосипеда, е характерният черен мат със стикери под лака. Седалката, спирачните апарати и командите им, както и вилката, също са черни и много добре комбинирани с цветните акценти. Цялостния дизайн на велосипеда е спортен, а детайлите по него му придават истинско характерно и разпознаваемо излъчване.  

  1. CROSS GRIP

На последно място в нашата класация за най-предпочитани велосипеди през изминалия сезон, се нарежда CROSS GRIP. Добре познатият байк и през миналия сезон се нареди в тази класация, но този път бележи спад с една позиция надолу. Няма как да говорим за този велосипед, без на първо място да споменем неговата завидна тежест, а именно – едва 14.3 кг. Моделът притежава изцяло алуминиева рамка, с кръгли тръби и олекотени планки за задната ос. Съобразени с ценовия клас на велосипеда, предавките са 24, с палцови команди. Спирачките са хидравлични с 160 мм. ротор на задното колело и 180мм. на предното. Вилката е SUNTOUR SF16-XCT с регулиране на твърдостта и възможност за заключване. Ако търсите удобен, лек и функционален велосипед на добра цена – това е вашият модел!

 

Това са ТОП 5 на най-предпочитаните велосипеди за 2018-та година, но нашият екип иска да ви сподели една малка тайна. Може да я приемете и като бонус модел, включен в тази класация. Това е ORYX C27, който е част от новата серия на ORYX, която официално даде своето начало преди няколко седмици, т.е. през август 2018. В каталога на новата серия има четири окомплектовки, с имена C27, C18, D20 и X22. Късната им поява не позволи на нито един от изброените модели да се класира в топ 5 през 2018 година, но модела C27 стремглаво се катери към предните позиции.

ORYX C27 е модел с базова окомплектовка и предлага вилка на SUNTOUR XCR32 LO с 100 мм. ход, заключване и реглаж на твърдостта. Скоростите отново са на Shimano M3000 с 27 предавки. Седалката, гумите и шините са на американския производител WTB. Кормилото, лапата, ръкохватките и колчето на седалката са с макра CORE. Байка се предлага в две цветови комбинации. Едната възможност е графитено сив цвят, с черни наприси и орнаменти, а другата е матово морско синьо, с черни наприси и орнаменти.

Това е нашата класация за ТОП 5 на най-предпочитаните велосипеди за 2018-та година, както и малкото бонус предложение от нашия екип. Не забравяйте да посетите и нашия уеб сайт  kadenas.bg, в който ще откриете тези и още много страхотни предложения на изключителни цени. А какъв е вашият велосипед? Ще се радваме да ни споделите какво карате както и мнението си относно тези и други модели в коментар под статията.


Виж още от най-продаваните велосипеди:

Класация за 2017

Класация за 2019

Класация за 2022

Клазация за 2023